Termeni și condiții suplimentare Google Maps/Google Earth

Ultima modificare: 31 martie 2020

Pentru a folosi Google Maps/Google Earth, trebuie să acceptați (1) Termenii și condițiile Google și (2) Termenii și condițiile suplimentare Google Maps/Google Earth („Condițiile suplimentare Maps/Earth”). Condițiile suplimentare Maps/Earth includ prin referire Mențiunile juridice pentru Google Maps/Google Earth și pentru API-urile Google Maps/Google Earth.

Citiți fiecare dintre aceste documente cu atenție. Împreună, aceste documente sunt cunoscute ca „Termeni și condiții”. Stabilesc ce așteptări puteți avea dvs. de la noi în timp ce ne folosiți serviciile și ce așteptări putem avea noi de la dvs.

Deși nu face parte din Termeni și condiții, vă recomandăm să citiți Politica noastră de confidențialitate pentru a înțelege mai bine cum puteți să actualizați, gestionați, exportați și să ștergeți informațiile dvs.

 1. Licența. Cât timp respectați aceste Condiții, Termenii și condițiile Google vă acordă o licență pentru folosirea serviciilor Google Maps/Google Earth, inclusiv a funcțiilor cu ajutorul cărora puteți:

  1. să vizualizați și să adnotați hărți;

  2. să creați fișiere KML și straturi pe hărți și

  3. să prezentați public conținut, atât în format video, cât și tipărit, specificând în mod corespunzător sursa acestuia.

  Pentru mai multe detalii despre anumite lucruri pe care le puteți face folosind Google Maps/Google Earth, consultați pagina de permisiuni Utilizarea serviciilor Google Maps, Google Earth și Street View.

 2. Comportamentul interzis. Respectarea Secțiunii 2 de dvs. este condiția cu care vi se acordă licența de a folosi Google Maps/Google Earth. Când folosiți Google Maps/Google Earth, nu aveți permisiunea (și reprezentanții dvs. nu au permisiunea):

  1. să redistribuiți sau să vindeți nicio parte din Google Maps/Google Earth sau să creați un produs sau un serviciu nou bazat pe Google Maps/Google Earth (cu excepția cazului când folosiți API-urile Google Maps/Google Earth în conformitate cu termenii și condițiile aferente);

  2. să copiați conținutul (cu excepția cazului când acest lucru vă este permis prin pagina de permisiuni Utilizarea serviciilor Google Maps, Google Earth și Street View sau prin legislația aplicabilă privind proprietatea intelectuală, inclusiv prin „utilizarea loială”);

  3. să descărcați masiv conținut sau să creați feeduri de conținut în bloc (sau să permiteți altei persoane să facă acest lucru);

  4. să folosiți Google Maps/Google Earth pentru a crea sau pentru a îmbunătăți orice alt set de date asociate cartografierii (aici fiind incluse seturi de date de cartografiere sau de navigare, baze de date cu înregistrări de companii, liste de distribuție prin e-mail sau liste de telemarketing) cu scopul de a folosi respectivul set de date într-un serviciu care înlocuiește Google Maps/Google Earth sau care seamănă într-o măsură semnificativă cu acesta; sau

  5. să folosiți orice parte a serviciului Google Maps/Google Earth împreună cu produsele sau serviciile deținute de alte persoane sau în asociere cu servicii de navigare în timp real sau de control autonom al autoturismului, excepție făcând funcțiile speciale oferite de Google, ca Android Auto.

 3. Condițiile reale; Asumarea riscurilor. Când folosiți datele cartografice, informațiile despre trafic, indicațiile de orientare și alt Conținut de pe Google Maps/Google Earth, este posibil să constatați că în realitate condițiile diferă față de informațiile de pe hartă și din conținut. De aceea, trebuie să vă folosiți propria judecată, urmând să folosiți serviciile Google Maps/Google Earth pe propriul risc. Dvs. vă revine întotdeauna responsabilitatea pentru propriul comportament și pentru consecințele acestuia.

 4. Conținutul dvs. de pe Google Maps/Google Earth. Conținutul pe care îl încărcați, trimiteți, stocați sau primiți prin Google Maps/Google Earth este supus Termenilor și condițiilor Google, inclusiv licenței din secțiunea numită „Permisiunea de a folosi conținutul dvs.”. Cu toate acestea, conținutul care rămâne exclusiv la nivel local, pe dispozitivul dvs. (de ex., un fișier KML stocat local) nu este nici încărcat, nici trimis la Google și, prin urmare, nu intră sub incidența acestei licențe.

 5. Utilizatorii guvernamentali. Dacă folosiți serviciile Google Maps/Google Earth în numele unei entități guvernamentale, se aplică următoarele condiții:

  1. Legislația aplicabilă.

   1. În cazul entităților guvernamentale orășenești sau statale din Statele Unite ale Americii și din Uniunea Europeană nu se va aplica secțiunea din Termenii și condițiile Google cu privire la legislația și la instanța judecătorească aplicabile.

   2. În cazul entităților guvernamentale federale din Statele Unite ale Americii, secțiunea din Termenii și condițiile Google cu privire la legislația și la instanța judecătorească aplicabile este înlocuită integral cu următoarea secțiune:

    „Aceste Condiții vor fi guvernate de, interpretate și puse în aplicare în conformitate cu legislația Statelor Unite din America, fără a se face referire la conflictul dintre legi. Exclusiv în măsura permisă de legislația federală: (A) legislația statului California (excluzând reglementările din California privind conflictul dintre legi) se va aplica în absența unei legislații federale aplicabile și (B) orice litigiu care decurge din aceste Condiții sau care ține de Google Maps/Google Earth va fi judecat exclusiv în tribunalele federale ale districtului Santa Clara, California, iar părțile consimt să se supună jurisdicției personale a tribunalelor respective.”

  2. Drepturi restricționate pentru Guvernul S.U.A. Orice accesare sau folosire a serviciului Google Maps/Google Earth de sau în folosul guvernului federal al Statelor Unite ale Americii trebuie să respecte secțiunea „Drepturi restricționate pentru Guvernul S.U.A.” din Mențiunile juridice Google Maps/Google Earth.